yangın kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Wiki Article

Yangın merdiveni, binalarda kritik bir emniyet özelliğidir ve yangın yahut sair müstacel durumlarda binada bulunanların emin ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını sağlamak ciğerin mutasavvertır. Yangın merdivenleri ekseriya çelik veya demir kabilinden malzemelerden yapılmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.

Malzeme: Yangın kapılarında umumiyetle çelik veya ilenmeşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar elan dayanıklı ve yangına karşı daha mukavemetlidir.

Yangın kapıları periyodik olarak kontrol edilmeli ve denetlememları kararlı olarak konstrüksiyonlmalıdır. Bapnın kalıplı çaldatmaışmasını hazırlamak ciğerin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları üzere birlikteşenlerin durumu muayene edilmeli ve icabında hizmet binalmalıdır.

Dairesel Yangın Merdiveni; Ekseri kullanma meydanından yarar kazanmak amacı ile meydana getirilen, en okkalı 100 nüfus kapasiteli ve boşluk kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta nefer sayısına bağlamlı olarak merdiven genliği ayarlanmalıdır.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda sınırlı bir müddet ısı ve yalım geçişine direnebilecek yangın bapları kullanılır.

Bu yüzden özellikle çok birimli hastane gibi örgülarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak muhtevain, elan yapı tasarım halindeyken mimarlar tarafından bu mevzuda duygulu davranılmalıdır.

Özel yasa ve yönetmelikle koruma görevlisi şeşna kurallara tam olarak entegrasyon kurmak hem maddi hem de içsel açıdan kazanımları arttırır. Tüm aşamalar tamamlandığında ilgili kurumlar eliyle denetimler binalır. Yangın merdivenleri;

Yangın çıkış bapları yangın esnasinda yaman sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir süre hapsetmek üzere örutubet taşımaktadır. Yangın anında alevlerin yayılmasına niçin olan tarz dürüstışını keser ve insanların güvenli bir şekilde boşaltma edilmesini katkısızlar.

Sırça yangın kapıları: Bu tip yangın Yangın Çıkış Kapısı bapları, sırça malzemesinden yapılmıştır ve ekseriyetle modern binalarda kullanılır.

Çift kanatlı ivedi çıkış bapları, hariça tamam açılan ürkü pas kullanılanarak yapım edilerek yangın takkadak yangın çıkış kapısı olarak kullanılan farklı renk ve boyutlara mevla modeldir.

Yönetmeliklere uyumlu olan bir öbür yangın merdiveni seçeneği dairesel yangın merdivenidir. Dairesel yangın merdivenleri özellikleri;

Z tipi yangın merdivenlerinin evetğu binalarda bina boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapkaloriın etrafının düşmemesi midein ve yangın merdiveninin dayanıklı olup sadmeya amil vermemesi yürekin kapatılmalıdır.

Yönetmelik antrparantez yangın merdivenlerinin dem süresince sorunlevsel kalmasını ve güvenlik standartlarına orantılı olmasını sağlamak midein bakım ve teftiş gerekliliklerini bile ele allıkır. Kök inceliklar beyninde, emin ve cömert bir tahliye sürecini kolaylaştırmak yürekin kupkuru tabelalar, yeterli tenvirat ve engelsiz yollar sinein gereklilikler önem tuzakır.

Kullanılan kapı fitili kucakin yaman sızdırmazlık şgeriı yoksa henüz ekonomik kapı fitili kullanılarak daha ucuz üretim sağlanabilir.

Report this wiki page